STICHTING "KINDERHULP INDIA"

ONDERWIJS IN BALLIGUDA

Veel kinderen in de kleinere dorpjes in de omgeving wonen te ver van Balliguda om naar school te komen of de ouders kunnen het schoolgeld niet opbrengen.

In Balliguda is een tehuis (hostel) voor jongens.  Bij een hostel moet U zich een vierkant gebouw voorstellen, met een cementen vloer en verder niets. De kinderen slapen op de vloer met hoogstens een rieten matje of matrasje. Bedden zijn er niet. 
Samen met een aantal broeders zorgt de parochiepriester voor de jongens. 
De jongens gaan naar de regeringsschool, ze krijgen voor en na schooltijd bijles en ze worden geholpen met hun huiswerk. Een aantal jongens uit dit hostel wordt via onze stichting door middel van een sponsorschap financieel ondersteund.

Er is in Balliguda ook een hostel (kostschool) voor meisjes. De zusters van het Mount Carmel Convent beheren dit hostel. 
In Balliguda is wel de regeringsschool waar ook meisjes naar toe kunnen, maar deze is alleen bestemd voor kinderen waarvoor het schoolgeld wordt betaald. Voor de meeste ouders is dat niet mogelijk.  Ze verdienen maar ongeveer 10 rupees (60 cent) per dag en zijn al blij als ze één keer per dag te eten hebben.

Dus alleen door financiële hulp, o.a. uit Nederland, kunnen de kinderen die in de  hostels zijn opgenomen ook naar de regeringsschool om onderwijs te volgen. Omdat op de regeringsschool de kwaliteit van het onderwijs vaak te wensen overlaat, krijgen de kinderen bijles. Voordat de kinderen naar school gaan moeten ze elke morgen eerst het hostel van binnen en buiten verzorgen en dan nog hun huiswerk maken. Na schooltijd moeten ze de groentetuin verzorgen en de planten water geven dat ze moeten halen uit een put.

De zusters van het convent hebben ook nog een polikliniekje waar elke dag veel mensen komen voor hulp. Ook gaan ze regelmatig naar de kleinere dorpjes in de verre omtrek om voorlichting te geven en medische hulp te verlenen (mobiele kliniek).